Francouzský toust a karamelizované hrušky
- Celková doba 40 min
- 15 min
Příprava - 20 min
Vaření - 5 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (4)
Přísady
4 os.
30 cl Mléko
30 g Cukr
1 Vejce
250 g Toustový chleba (4 krajíce)
2 Hrušky
2 pl. Čerstvě vymačkaná citrónová šťáva
2 pl. Tekutý med
Příslušenství
Plech na pečení XL Plech na pečení
Příprava
Fáze 1 /4
Do mísy, do které se vejdou krajíce chleba, aniž by musely být na sobě, nalijte mléko a přidejte cukr. Přidejte vejce a vyšlehejte. Do směsi vložte krajíce chleba, otočte je a nechte je asi 5 minut nasáknout, aby v míse nezbyla žádná tekutina.
Fáze 2 /4
Omyjte hrušky, nakrájejte je na 4 plátky a vyjměte jádřinec. V misce smíchejte citronovou šťávu a med, přidejte plátky hrušky a obalte je směsí.
Fáze 3 /4
Dva krajíce namočeného chleba opatrně položte na zapékací mísu. Otevřete gril v režimu Kompletní pokrm a vložte zapékací mísu. Boční termostat nastavte na polohu 4. Po předehřátí přístroje plátky chleba otočte a na grilovací desku položte okapané kousky hrušky (ty se budou připravovat ve více dávkách). Pečte 5 minut, v polovině pečení hrušky otočte. Plátky francouzského toustu a pečené hrušky dejte stranou a na zapékací mísu položte další dva krajíce namočeného chleba. Pečte 5 minut po obou stranách a současně grilujte zbývající kousky hrušky.
Fáze 4 /4
Francouzský toust podávejte s karamelizovanými hruškami a zbývající medovo-citronovou šťávou.